CEREMONY

YOPO MEDICINE RETREAT

“The art of healing comes from nature, not from the physician. Therefore the physician must start from nature, with an open mind” – Paracelsus

DATE
24 & 25 June
TIME
16:00 – 16:00
EXCHANGE
€333
LOCATION
Avalon

YOPO Medicine Retreat

[LIMITED SPOTS AVAILABLE]

In dit retreat zullen we onze mind, emotie, spirit en lichaam harmoniseren en reinigen door middel van krachtige voorouderlijke medicijnen; Yopo (in combinatie met Caapi) en de Temazcal. 

Juan Esteban en Merel hebben sinds 5 jaar hun project samen om retreats te organiseren en te hosten op hun stukje land in de bergen van Cocorná, Colombia.

Deze zomer komen ze samen naar Nederland om hun werk voort te zetten en het collectieve bewustzijn uit te breiden. Juan is een bekende van Mamo Francisco en al jaren in de leer bij deze medicijn man van de WIWA-Tribe die deze zomer ook vele gatherings zal begeleiden bij Avalon.

Dit retreat betreft een avond/nacht ceremonie met het medicijn Yopo en een Temazcal de volgende dag. Wil je alleen deelnemen aan de Temazcal op 25 juni, ga dan naar deze pagina.

Lees onder verder…


(
Krijg je een foutmelding tijdens het aanmaken van een account? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je hebt dan ergens anders al eerder een Bsport account geopend)

INVITE FRIENDS
Nieuwsbrief foto Juan
FACILITATED BY
JUAN ESTEBAN
WAT IS YOPO?

Yopo is een psychoactief en entheogeen medicijn dat 5-MeO-DM T bevat. Verkregen uit de zaden van de Anadenanthera peregrina-boom die voorkomt in Zuid-Amerika. Het wordt gebruikt om verbinding te maken met de wijsheid van onze ziel door de perceptie van onze realiteit te transformeren.

De Yopo helpt ons om duidelijk te zien wat we in onszelf mogen transformeren om onze realiteit te veranderen naar wat ons dient. Het zal je toestaan om verder te gaan dan de beperkte perceptie van het ego, dat verblind is door onze persoonlijke en familiegeschiedenis, en om bewust te worden van wat onbewust in het lichaam is opgeslagen, vanuit een staat van acceptatie en wijsheid.

Caapi is de wortel van Aya huasca, het bevat een MAO-remmer, deze neurotransmitter blokkeert dmt wanneer het in de hersenen wordt geactiveerd. De Caapi helpt je de negativiteit uit je geest, energieveld en emoties te identificeren en los te laten om verbinding te maken met je spirituele bewustzijn en een grotere mentale helderheid in de ervaring te hebben.

Daarbij kan Juan Esteban je helpen, vanuit de psychotherapie, om deze psychedelische ervaring te begrijpen en te integreren.

PSYCHOTHERAPIE TIJDENS DE CEREMONIE

De psychedelische therapie helpt om het onderbewustzijn te openen voor alle informatie, en traumatische ervaringen die vastzitten in het lichaam. En deze los te kunnen laten. De DMT geeft de mogelijkheid om verbinding te maken met het bewustzijn van Unity en helpt beter te begrijpen wat de wetten van het universum zijn en hoe je ermee kunt stromen.
Het helpt ook te begrijpen wat de spirituele betekenis is van de ervaring die we als mensen in ons leven hebben.

TEMAZCAL

De Temazcal, ook wel bekend als de zweethut, is een ceremoniële hut uit Centraal-Amerika. Het is gemaakt met natuurlijke materialen en gebruikt geneeskrachtige planten voor het reinigingsritueel. De Temazcal symboliseert de baarmoeder van onze moeder aarde. Het is een ceremonie om de natuur binnenin ons te zuiveren. Het biedt een mooie gelegenheid om los te laten wat je niet dient en te manifesteren wat je wilt in je leven. Door middel van de elementen verbindt je met je intentie.

De eerste ronde staat voor *lucht*. Je zet je intentie. (Choose the seed)
De tweede ronde staat voor *water*. Je laat de blokkade(s) los. (Clean the seed)
De derde ronde staat voor *vuur*. Verbind je intentie met de spirit. (Baptize the seed)
In de vierde ronde (*aarde*) focus je op het vertrouwen dat je intentie zal betonen. (Plant the seed)

De iglo-vorm constructie van wilgentakken wordt bedekt met dikke dekens. In het midden is een gat waar per ronde hete stenen naar binnen worden gebracht. Daarop zullen we verschillende medicijn planten leggen zoals Salie of Rozemarijn. Daarna worden ze besprenkeld met water waardoor er hete stoom ontstaat. Samen doen we prayers, we zingen en we laten los wat losgelaten mag worden.

Juan Esteban Osorio
Juan is Psycholoog, Master in Reiki, Angelic channel en Medicine. Aardheler, gevormd in de traditie van de embera- en muisca tribes. Ook heeft hij 4 vision quests afgerond onder leiding van Heriberto villaseñor en Nubia Rodriguez, keepers van de bekende Kiva. Na meer dan 15 jaar training en het delen van zijn ervaring in Zuid-Amerika, wil Juan Esteban de inheemse voorouderlijke wijsheid en tradities in combinatie met zijn kennis van de westerse psychologie naar Nederland brengen.

Merel
Retreat organisatrice, contact persoon en ondersteuning in de ceremonies. Moeder van 2, beiden ter wereld gebracht door middel van een empowering thuis-bevalling. Is graag in verbinding met moeder aarde door in de tuin bezig te zin en voedsel te planten.


(
Krijg je een foutmelding tijdens het aanmaken van een account? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je hebt dan ergens anders al eerder een Bsport account geopend)

    Voor Ontbijt, Lunch en/of Diner?

    Verwacht aantal deelnemers

    Datum: