EXPERIENCE

SWEAT LODGE

“The unity of four elements is what constitutes and sustains our existence in this world”

– John o’Donohue

DATE
11 March
23 April
START
10:30
END
18:00
EXCHANGE
€99
LOCATION
AVALON

SWEAT LODGE

Aho Mitákuye Oyás’iŋ [Aho, Mitaku Oyasin] is de groet die je brengt wanneer je de zweethut binnengaat. 

De Zweethut of Inipi is een krachtig ritueel dat mentale, fysieke, spirituele en emotionele reiniging mogelijk maakt en je helpt om je ware zelf te ontmoeten.

Dit eeuwenoude Lakota-ritueel wordt wereldwijd gebruikt en creëert een ceremonie rond de elementen van de natuur, de windrichtingen en de spirits.

Als je op zoek bent naar innerlijke rust, focus, verwerking van emoties of verbinding met jezelf en een tribe, dan is deze Zweethut ceremonie in de prachtige natuur van Noord-Holland, onder professionele begeleiding van Jeroen Klijberg van Shamanic Elements echt iets voor jou!

Lees verder hieronder… 


(
Can’t create an account? Click on ‘forget password’ to receive a new login password. Otherwise, please contact us via mail at welcome@ avalonconnect.nl) 

INVITE FRIENDS
Jeroen Klijberg Avalon sweat lodge
Avalon Submark AVA3
FACILITATED BY:
JEROEN KLIJBERG & TEAM AVALON
WAT IS EEN ZWEETHUT OF INIPI?

Tunkan Ti, oftewel het huis van de Steenmensen, is de officiële naam van de Native American zweethut. Veelal wordt het woord ‘Inipi’, wat ‘huis van de ademhaling’ betekent.

De Inipi is een gemeenschappelijke ruimte ter ere van de grote geest van het universum, Wakȟáŋ Tȟáŋka, ofwel het Grote Mysterie. Dit huis is gemaakt van wilgentakken en bedekt met wollen dekens, waar hete stenen worden geplaatst waarover water wordt gegoten om stoom te creëren.

Door de jaren heen heeft de zweethut vele doeleinden en betekenissen verzameld:

 • De zweethut kan gezien worden als een eeuwenoude helingswijze en zuiveringsritueel waarbij gemeenschapsleden door middel van zweet reinigen als symbool van overgave en offer.
 • De zweethut wordt ook vaak beschouwd als een baarmoeder waar we opnieuw verbinding kunnen maken met Moeder Aarde en een wedergeboorte kunnen ervaren.
 • En het wordt ook gezien als een ruimte om (opnieuw) verbinding te maken met onze stam, voorouders en de natuur.

Al deze aspecten van de zweethut weerspiegelen de verklaring ‘Aho Mitákuye Oyás’iŋ’: “wij zijn allemaal verwant”.

 
WAT KUN JE VAN EEN CEREMONIE VERWACHTEN?

Je zult je bevinden in een prachtige omgeving van Noord-Holland waar je bij aankomst al gelijk zult landen in de rust. De ceremonie bestaat meestal uit vier rondes en omvat muziek, zang en stilte. Het hoofddoel van de Zweethut is om uit je hoofd te komen en in je lichaam te komen, zodat je vanuit je gevoel uitdagingen kunt aangaan in plaats van alleen vanuit je brein. Als je op zoek bent naar innerlijke rust, focus, verwerking van emoties of verbinding met jezelf en een tribe, dan is deze Zweethut ceremonie onder professionele begeleiding van Jeroen Klijberg van Shamanic Elements op het landgoed van Avalon, echt iets voor jou!

 
EERSTE KEER?

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en de zweethut-ervaring te beleven? Als dit je eerste keer is, kunnen er allerlei vragen in je opkomen over wat je te wachten staat. Hoe heet wordt het bijvoorbeeld, en hoelang blijven we in de hut? En kun je eruit als je dat wilt? Maak je geen zorgen, het zijn allemaal normale vragen die we begrijpen. Het is natuurlijk fijn om te weten wat je kunt verwachten.

Maar in de hut gaat het juist om iets anders: om uit je hoofd te stappen en je gevoel te volgen. Het gaat erom te ontdekken wat er gebeurt wanneer je uitdagingen aangaat vanuit je gevoel in plaats van je verstand. De zweethut is eigenlijk een metafoor voor de manier waarop je in het dagelijks leven met uitdagingen omgaat.

Dus vraag jezelf af: ben jij klaar voor deze ervaring, zelfs als je niet alle antwoorden hebt? Als je voor de eerste keer meedoet en het spannend vindt, dan hoef je je bij ons geen zorgen te maken. We besteden op de dag zelf alle aandacht aan eventuele vragen of zorgen, zodat jij je veilig voelt om de zweethut binnen te stappen.

 
F.A.Q.

Wat mag ik meenemen?

We raden aan om twee handdoeken, een fles water, warme en comfortabele kleding in laagjes en laarzen (voor het geval dat het regent) mee te nemen. Sommige mensen brengen ook een ochtendjas mee. Als je wilt, kun je wat snacks meenemen (fruit, noten en/of avocado). Wij zorgen voor drinken en wat te eten achteraf. 

Hoe kan ik me voorbereiden?

Het is het beste om bijna nuchter de zweethut in te gaan. Daarmee bedoelen we niet alchohol, gebruik dat en drugs minimaal twee dagen van te voren niet! We adviseren een licht ontbijt te eten. Er is gedurende de dag tijd om iets te eten. 

We raden aan om de dag ervoor en ‘s ochtends een intentie te stellen, zodat je het meeste uit deze hut kunt halen. 


(
Can’t create an account? Click on ‘forget password’ to receive a new login password. Otherwise, please contact us via mail at welcome@ avalonconnect.nl) 

FOLLOW US ON INSTAGRAM TO CHECK THE LATEST UPDATES ON INNER ACTIVATION 2023

FACILITATORS

Tijdens de zweethutceremonie wordt je geleid, uitgedaagd, geïnspireerd, opgeroepen, geserveerd en vergezeld door het team van facilitators. Elke ceremonie wordt geleid door een Watergieter en meerdere Hoeders, die het vuur brandend houden en een veilige omgeving binnen de hut waarborgen.

Bijna bij elke ceremonie zul je worden verwelkomd door Jeroen Klijberg, de Avalon Watergieter. Jeroen zal de leiding hebben over de ceremonie en heeft training gehad in verschillende stijlen, waaronder de Lakota-stijl, waardoor hij zijn eigen authentieke stijl heeft ontwikkeld. Hij heeft het vermogen om de groep echt te begeleiden en voelt de persoonlijke processen van mensen in de hut, waarvoor hij ruimte maakt.

Andere mensen die je waarschijnlijk tegenkomt zijn:

 • Rubi Pronk – Spaceholder
 • Jasper Scholten – Spaceholder/Vuurmaker
 • Amos Katan: Spaceholder/Vuurmaker
 • Sjoerd Geers: Spaceholder/Vuurmaker
 
WAT IS INBEGREPEN IN DE PRIJS?

Tijdens deze ceremonie laat je oude patronen los en creëer je een meer schone, congruente, krachtige en authentieke staat van zijn. Drankjes en soul food zijn inbegrepen in de prijs.

Aanmeldings- en annuleringsbeleid

Annuleren is mogelijk tot 3 dagen voor aanvang van de sessie.


(
Can’t create an account? Click on ‘forget password’ to receive a new login password. Otherwise, please contact us via mail at welcome@ avalonconnect.nl) 

FACILITATORS
Jeroen Klijberg sweat lodge Avalon
One Day Retreats
COURSES
_DSC5830-2
Sjoerd Geers Avalon

  Voor Ontbijt, Lunch en/of Diner?

  Verwacht aantal deelnemers

  Datum: